Kadayıf tatlısını hiç böyle denediniz mi? Yapması kolay, lezzeti de bir o kadar harika olan bu tatlıyı mutlaka deneyin. Pişman olmazsınız. Benden söylemesi. :)
Malzemeler:
500 gr kadayıf
1 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gr tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yapılışı:
Tatlıya başlamadan önce şerbeti hazırlamak için ölçülü süt, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Diğer tarafta tel kadayıfı bir kabın içerisinde birbirinde ayırarak ellerinizle açın. Yalnız fazla koparmayın. Çünkü şekil verirken zorlanabilirsiniz. Tereyağını tavada eritip kadayıfın üzerine dökün ve her tarafına gelecek şekilde kadayıfa yedirelim. Daha sonra dilerseniz bir çay fincanına ya da küçük bir cam kaseye kadayıfı yerleştirin. İçine dövülmüş cevizden 1-2 tatlı kaşığı ceviz koyun ve dıştan içe doğru kadayıfları toparlayıp, yağlanmış tepsiye ters çevirin. Tüm kadayıflar bitene kadar bu işlemi yapın ve tepsiyi sık sık doldurun.
Önceden ısıtılmış 185 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kadayıf toplarının soğutun. Şimdi mutlu sona az kaldı işte. Soğuk olan kadayıf toplarının üzerine, yine soğuk sütlü şerbetten tepsinin dibi göl olacak dökün. Son olarak servis tabağına alın, sütlü şerbetinden üzerine gezdirerek ceviz eşliğinde servis yapın.
Not: Bu tatlıyı sütlü sütlü yemenizi tavsiye ederim. Daha lezzetli oluyor. Şerbet ve tatlı sıcak olarak dökmeyin o zaman hamurlaşır. Kadayıf toplarınızı yapıp dondurucuda saklayabilirsiniz. Daha sonra şerbeti yapıp soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder