2 Temmuz 2015 Perşembe

Balkabaklı Bisküvili Sütlü Tatlı


Balkabağı yavaş yavaş bitmek üzere iken vakit geçirmeden bu tatlıyı bir denemelisiniz. Çok güzel lezzetli ve bir o kadar şık görüntülü bir tatlı oldu. Çok da kolay ve bir o kadar da zevkle yapılabilen tatlıyı seveceğinizi umuyorum. Afiyet olsun .

Malzemeler:
1 paket pötibör bisküvi
Kreması için:
½ litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Bal Kabağı püresi için:
850 gr bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
Üzerine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi
Yapılışı:
Kabakları temizleyip doğradıktan sonra yıkayın ve bir tencereye yerleştirin. Üzerine şeker ve suyunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra sıcakken ezin ve püre haline getirip soğutun. Kremayı yapmak için tüm malzemeyi bir tencerede birleştirip, yavaş yavaş süt ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra ocakta kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra mikserle 5 dk. kadar  çırpın.
                                                 
Bisküvileri kare borcama tek sıra halinde yerleştirin ve üzerine önce muhallebiyi koyup yine bir kat bisküvi dizin. Bu defa kabak püresini yerleştirip tekrar bisküvi dizin. Tüm bisküviler bitene kadar bu işleme devam edin. En üstüne dövülmüş ceviz veya hindistan cevizini serperek buzdolabında bekletin.  Daha sonra kare kare keserek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder