2 Temmuz 2015 Perşembe

Yalancı Tavuk Göğsü



Hafta sonu misafirlerim için yaptığım yalancı tavuk göğsünü herkes çok beğendi. Ben tavuklu olanını sevmediğim için yalancısını yaptım. Bence bu şekilde daha güzel oluyor. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu. Üzerini de hindistan cevizi ile kaplayınca daha da bir lezzetli oldu. Sizlere de tavsiye ederim.
Malzemeler:
125 gr margarin
2 kahve fincanı un
1 lt süt
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
Derin bir tencerede yağ eritilir ve un atılarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra süt ilave edilip hızlıca  karıştırılır. Şeker ilavesi ile karıştırmaya devam edilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp mikser veya blender ile 5 dk çırpılır.

Daha sonra bir tepsiye hindistan cevizi serpilir ve üzerine muhallebi ince bir tabaka halinde serilir. Soğuduktan sonra 1-2 saatte buzdolabında bekletilir. Dört parmak genişliğinde kesilerek spatula yardımıyla kıvrılır ve servis tabağına alınır.  Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder