Daha öncede güllaç tariflerim olmuştu. Ama her defasında bir veya birkaç değişiklik yaptığım için tekrar sizlere bir tarif vermek istiyorum. Ramazan ayıyla birlikte aklımıza gelip sonra her nedense unuttuğumuz güllaçı mutlaka yapmanız gerekiyor. Şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca yapması da bir o kadar kolay. :)
Malzemeler:
8 yaprak güllaç
1,5 lt süt
500 gr şeker
200 gr çekilmiş fındık
Süslemek için:
Kiraz ve fıstık
Yapılışı:
Süt ve şeker bir tencerede kaynatılır. Sıcaklığı, ılıktan soğuğa doğru geçince, güllaç büyüklüğündeki bir tepsiye, güllaç yaprağı konur ve üzerine 2-3 kepçe süt dökülür.
Yine aynı şekilde güllaç ve süt dökülmeye devam edilir ve tüm yapraklar bitirilir. En son kalan sütün tamamı üzerine dökülür. Bu şekilde güllaç biraz bekletilir.




Tamamen sütü çektikten sonra antep fıstığı ve çekirdekleri çıkartılmış kiraz ile süslenir. Arzu edilen şekilde servis yapılır.
Not: Yoğun aroma seviyorsanız süt içerisine vanilya ve gül suyu da katabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder