Kategori: Et Yemekleri
Akşam ne pişirsem diye düşündüğümüzde ilk aklımıza hazırlaması kolay olan
tavuk geliyor. Sizlere farklı bir sunumla harika bir tavuk sote tarifi vermek
istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet tavuk
but
1 adet
kuru soğan
1 adet
kapya biber
2 adet
köy biberi
2 yemek
kaşığı tereyağı
Kırmızı
biber, karabiber, kekik ve tuz
1 yemek
kaşığı soya sosu
Patates
püresi için:
3 adet
orta boy patates
1 yemek
kaşığı tereyağı
1 su
bardağı süt
Tuz ve
muskat rendesi
Yapılışı:
Tavuk
butları kemiklerinden ayrılarak kuşbaşı doğranır. Diğer tarafta kuru soğanın kabukları
soyulduktan sonra küçük küçük doğranır ve tereyağı ile birlikte kavrulur. Soğan
pembeleşmeye başlarken tavuklar ilave edilir. Tavuk sulanıp, tekrar suyunu
çekmeye başladığı zaman ince ince doğranmış kapya ve köy biberleri ilave
edilir.
Ardından kırmızıbiber, karabiber, kekik, tuz ve soya sosu atıldıktan sonra
kavurmaya devam edilir. Tavuk etinin pişip pişmediği kontrol edilip ocaktan
alınır. Patates püresi için haşlanan patatesler
kabukları temizlendikten sonra ezilir.
Bir tencerede tereyağı eritilir. Patates
püresi ile birlikte süt, tuz ve muskat ilave edilerek karıştırılarak pişirilir.
Son olarak püre ile birlikte tavuk sote sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet
olsun.
Abla eline sağlık ama karnım açççç
YanıtlaSilŞükür! bu akşamın yemeği belli oldu ;) Teşekkürler Aylacığım...
YanıtlaSil