10 Temmuz 2015 Cuma

Biberli Tavuk Sote


KategoriEt Yemekleri


Akşam ne pişirsem diye düşündüğümüzde ilk aklımıza hazırlaması kolay olan tavuk geliyor. Sizlere farklı bir sunumla harika bir tavuk sote tarifi vermek istiyorum. Afiyet olsun.

Malzemeler:
3 adet tavuk but
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
2 adet köy biberi
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber,  karabiber, kekik ve tuz
1 yemek kaşığı soya sosu

Patates püresi için:
3 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Tuz ve muskat rendesi

Yapılışı:
Tavuk butları kemiklerinden ayrılarak kuşbaşı doğranır. Diğer tarafta kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranır ve tereyağı ile birlikte kavrulur. Soğan pembeleşmeye başlarken tavuklar ilave edilir. Tavuk sulanıp, tekrar suyunu çekmeye başladığı zaman ince ince doğranmış kapya ve köy biberleri ilave edilir.

Ardından kırmızıbiber, karabiber, kekik, tuz ve soya sosu atıldıktan sonra kavurmaya devam edilir. Tavuk etinin pişip pişmediği kontrol edilip ocaktan alınır.   Patates püresi için haşlanan patatesler kabukları temizlendikten sonra ezilir. 

Bir tencerede tereyağı eritilir. Patates püresi ile birlikte süt, tuz ve muskat ilave edilerek karıştırılarak pişirilir. Son olarak püre ile birlikte tavuk sote sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Abla eline sağlık ama karnım açççç

    YanıtlaSil
  2. Şükür! bu akşamın yemeği belli oldu ;) Teşekkürler Aylacığım...

    YanıtlaSil