14 Temmuz 2015 Salı

Boşnak Tatlısı



Bu tatlıyı uzun zaman önce yine Ramazan Bayramı için denemiştim ve herkes bayılmıştı. Şimdi de hazır bayram haftasına girmişken denemek isteyenler olur düşüncesiyle sizlerle paylaşmak istedim. Mutlaka deneyin tüm misafirlerinizden tam not alacağınıza garanti veririm. Bu tatlı ile sizlere de iyi bayramlar diliyorum. Ağzınızın tadı hiç eksik olmasın. Afiyet olsun.

Malzemeler :
3 adet yumurta sarısı
250 gram margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
2,5-3 su bardağı un

İçi için :
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hindistancevizi

Şerbet için :
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Yapılışı :
Margarini veya tereyağını eritin ve soğutun. Üzerine yumurta sarılarını, tuzu, ilave edip karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Ele yapışmayan  kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamur dinlenirken cevizi içi, Hindistan cevizi ve tarçını karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yassılaştırın ve iç malzemesinden bir miktar koyup kapatın. Çok az yağ sürülmüş veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurları aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında pembeleşene dek pişirin.  Şerbet malzemelerini limon hariç  bir tencereye koyup kaynatın. Hafif kıvam aldıktan sonra limon suyunu da ilave edip, ocaktan alın. Şerbet ve tatlının ılımasını bekleyin. Sonra şerbeti tatlının üzerine dökün ve tamamının çekmesini bekleyin. Tatlıları servis tabağına alıp üzerine hindistan cevizi veya antepfıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.




1 yorum:

  1. Yine güzel ve kolay bir tarif paylaşmışsın, bu bayram kesin yapılır bu tatlı..

    YanıtlaSil