Kategori: Kış Hazırlıkları
Bahar aylarında taze taze tezgahlarda görmeye başladığımız ve bir sonraki
yıl için hazırlamamız gereken sebzelerin başında yer alan bezelyeyi taze taze
alıp sağlıkla tüketmek için şoklayarak dondurucuya koymak için geç kalmış
sayılmazsınız. İşte size püf noktaları.
Malzemeler:
3 kg
bezelye
Su
Saklama
kabı veya buzdolabı poşeti
Yapılışı:
Tane
bezelyeleri kabuklarından ayıklayın. Tümünü yıkadıktan sonra genişçe bir kabın
içerisinde 3-4 lt kadar suyu kaynatın ve bezelyeleri bu suya atın. 2-3 dk
kaynar suda haşlayın. Bu süre sonunda bezelyeleri bir süzgeç yardımıyla yine
aynı ölçülerdeki buzlu suya alın.
5 dk sonra bezelyeleri çıkarın ve suyu tamamen süzüldükten sonra dilediğiniz kaplara
veya poşete koyup derin dondurucuya atın. Kışın sağlıkla yemeniz dileğiyle
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder