Kış bir türlü bitmek bilmemişti ama artık çok şükür
sıcaklar başladı ve içimiz de sıcaklarla birlikte yanmaya başladı. Bu sıcak
günlere özel sizler için hazırladığım karpuz sorbe bir taraftan içinizi serinletirken,
bir taraftan da güzel bir lezzetin farkına varmanızı sağlayacak. Dilerseniz
hazırlayıp bayramda misafirlerinize de değişik bir ikram olarak da servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler :
½ karpuz
4 yemek kaşığı şeker
1 adet limonun kabuğu ve suyu
4 yemek kaşığı su
Yapılışı :
Şeker, su, limon suyu ve limon kabuğu kaynatılır ve
şurup hazırlanır. Karpuz ortasından başlayarak önce çekirdeksiz kısımları bir
kaba alınır. Daha sonra çekirdekli kısmı dikkatlice alınıp temizlenir ve
ardından tüm karpuz içi boşaltılır.
Daha sonra mutfak robotunda çekilir. Püre
haline gelen karpuza soğuyan şerbet ilave edilir. Soğuga dayanıklı bir kabın içersinde
buzluğa konur. 1 saat sonra karıştırılır. Daha sonra ara ara karıştırarak
karpuzun kristalize olması sağlanır.
Tamamen donduktan sonra dilerseniz
boşalttığınız yarım karpuz kabuğuna konup üzerine nane yaprakları ile süslenir.
Dondurma kaşığı ile kaplara konup servis yapılır.
Eskiden kar ve pekmez yerdik. Karpuzun en soğuk hali
YanıtlaSil