- Brokoli belki en popüler sebzeler arasında yer almıyor olabilir, ancak en faydalı sebzeler listesinde ilk üç arasında yer aldığı kesin. Bugüne kadar brokolinin faydaları üzerine yapılan çalışmalarda elde edilen üç ortak sonuç; brokolinin hücre yapısını koruyarak vücudu kanser gibi hücre yapısını değiştirerek ilerleyen hastalıklara karşı koruma sağlaması, kronik iltihaplanmayı önlemesi ve serbest radikallerle mücadele ederek vücudun çeşitli hastalıklara karşı direncini arttırıyor olmasıdır. Tabii brokolinin faydaları bunlarla sınırlı kalmayıp içeriğinde C vitamini başta olmak üzere bir çok vitamini de barındırıyor olmasıdır. Bu nedenle bol bol tüketip yemenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr brokoli (7-8 çiçek )
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük patates
1 adet büyük havuç
2 su bardağı süt
8 bardak su
Tuz
Yapılışı:
Brokolinin çiçeklerini ayırın. Havucu ve patatesi de soyduktan sonra küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup eritin daha sonra unu koyup, pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra ocaktan alıp sütü ve suyunu ilave edin. Tencereyi ocağa alıp brokoli ile birlikte patates ve havucu da ilave edin.
Sebzeler yumuşayıp, pişene kadar kaynatın. Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirip, tuzunu ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak olark servis yapın. Afiyet olsun.
Sebzeler yumuşayıp, pişene kadar kaynatın. Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirip, tuzunu ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak olark servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Çorba kaynarken tencerenin kapağını kapatmayın, içerisinde süt olduğu için taşıyor. Dilerseniz tencerenin üzerine bir kaşık koyup taşmasını önleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder