Daha önce ıspanaklı olarak denediğim rulo salatayı bu defa havuçlu olarak yaptım. Havuçlusu da en az ıspanaklı kadar güzel oldu. Farklı lezzetler istiyorsanız bu salata tam size göre kesinlikle tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Az miktarda tuz
İçi için:
1 kase süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak ve tuz
½ demet dereotu
Yapılışı:
Öncelikle havuçlar temizlenir ve rendelenir. Soğanın kabuğu temizlenip yemeklik olarak doğranır. Tavaya yağ konup kuru soğan kavrulur. Pembeleştikten sonra rendelenmiş havuç ilave edilir ve kavrulur. Soğuması için bekletilir. Yumurta sarısı, un ve tuz da ilave edildikten sonra karıştırılır. Yumurta akları ise kar haline gelene kadar mikser ile çırpılır. Son olarak yumurta akı yavaş yavaş havuçlu karışıma ilave edilir. Bu aşamada hızlı karıştırmamaya özen gösterilmelidir.
Yavaş hareketlerle yumurta akları havuca yedirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur yayılır. 175 ºC önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için 15 – 20 dk sonra fırını açıp parmağınızla üzerine bastırın eğer süngerimsi bir yapıya kavuşmuşsa pişmiş demektir. Fırından çıkarttıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip kağıdıyla birlikte rulo haline sarın ve üzerine nemli bir bez kapatın.
Bu arada süzme yoğurda sarımsak ilave edip yoğun kıvamlı bir krema gibi hazırlayın. Temizlenip yıkanmış dereotunu ince ince doğrayıp karıştırın. Havuçlu ruloyu açıp içine yoğurtlu karışımı sürün. Yine dikkatli bir şekilde ruloyu yağlı kağıdın yardımıyla tekrar kıvırın. Buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce dilim dilim kesin ve tabağa dizin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder