-
- İftar için misafirlerime özel olarak hazırladığım çikolatalı güllaç enfes oldu. Tüm misafirlerim de çok beğendiler. Çikolatalı güllaç aslında bambaşka bir lezzete sahip. Güllaç sevmeyen varsa bence birkez de bu şekilde denesin derim. Vazgeçemeyeceksiniz. Afiyet olsun.
- Malzemeler:
8 yaprak güllaç
8 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
40 gr bitter çikolata
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı:
Süt, şeker, hindistan cevizi ve kakao bir tencere içersinde kaynatılır. Çok kaynamadan ocaktan alınıp içine çikolatanın yarısı ilave edilir ve sıcaklığıyla eritilir. Güllaç yaprakları makas yardımıyla 4'e bölünür. Dikdörtgen borcama sivri ucları kenarlara gelecek şekilde dizilir ve ılınan süt güllacın üzerine dökülür. 2 kat güllaç serildikten sonra arasına ceviz serpilir ve bir kat daha kuru güllaç yaprakları konulur.
Üzerine tekrar çikolatalı süt dökülür. Bu şekilde tüm güllaç yaprakları bitene kadar devam edilir. En son kalan sütün tamamı üzerine dökülür. Soğuması için beklenir. Üzerine kalan çikolata rendelenir ve hindistan cevizi ile süslenir. Daha sonra arzuya göre sade veya dondurma ile servis yapılabilir.
Not: Yoğun aroma seviyorsanız hindistan cevizi ve çikolata miktarını arttırabilirsiniz. hatta çikolata rendesini aralarına da katabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder