Kategori: Sütlü Tatlılar
Ekmek kadayıfını sevenler için benzeri bir tarif vermek istiyorum. Çok güzel ve hafif bir tatlı. Her zaman rahatlıkla yapabileceğiniz ve zevkle misafirlerinize sunabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin. Pişman olmazsınız.
Malzemeler:
10-12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Muhallebi için:
1 kg süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişastası
1,5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Üzeri için :
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:
İlk olarak şerbet için su ve şekeri tencereye alıp yaklaşık 10 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatın. Büyük dikdörtgen borcama etimekleri dizip sıcak şerbeti kepçe ile üzerlerine dökün. İyice çekmesi için bekleyin. (Bu şerbeti karamel tadı seviyorsanız şekeri önce karamelize edip daha sonra üzerine suyunu ilave ederek de yapabilirsiniz. Tercihi size bırakıyorum. Ben her iki türlü de yaptım ve resimledim).
Etimekler şerbeti çekerken bir taraftan da muhallebi için tüm malzemeler bir tencereye alınıp (vanilya haricinde) devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşmaya yakın ocaktan alıp vanilyayı ilave edin. Mikser ile 5 dk. karıştırın. Şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğuması için bekletin. Servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi serpin ve kare kare kesip servis yapın.
Hafta sonu yapmıştım süper oldu.....
YanıtlaSilDenediğim ve lezzeti şaşmayan tariflerinden birisi. Teşekkürler ...
YanıtlaSil