7 Temmuz 2015 Salı

Çilek Kompostosu



  
Taze meyveler hazır bol miktarda varken; bir taraftan taze olarak, bir taraftan da kışın bu lezzetleri unutmamak için dondurucuya koyabilirsiniz. Ben çileği ayıklayıp temizledikten sonra dondurucu da hem püre olarak hem de taneli olarak saklıyorum. Geçenlerde dondurucuda gördüğüm çileği görünce hemen komposto yaptım ve sizlerle de paylaşmak istedim. Hem taze, hem de dondurduğunuz çileklerle yapabileceğiniz bu içecek aklınızın bir köşesinde bulunsun istedim. Kolaylıkla yapıp afiyetle yemeniz dileğiyle.

Malzemeler:
300 gr çilek
1 su bardağı toz şeker
1,5 litre su

Yapılışı:
Çilek taze ise yıkanıp temizlenir ve bir tencereye konur. Üzerine şeker ve su ilave edilerek ocakta rengi çıkana kadar kaynatılır. Daha sonra üzeri kapalı olarak soğumaya bırakılır. 


Kaselere konup tanesi ile birlikte afiyetle serin serin içilir. Kompostoyu taneli sevmiyorsanız blenderden geçirerek meyve suyu gibi de tüketebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder