Kategori: Salatalar
Kırmızı
pancarın ne kadar faydalı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Kırmızı renkli
besinlerin kansere ve kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etkileri kırmızı
lahanada olduğu gibi antosiyanin içeriğine bağlıdır. Kırmızı pancara bu rengi
veren ise betalain grubu maddelerdir. Dolayısıyla bu açıdan eşsizdir. İşte böyle eşsiz ve
güzel renkli bu sebze ile kısır yapıp farklı bir lezzet katmak ve
misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın derim. Afiyet
olsun.
Malzemeler:
1
su bardağı bulgur
5 adet pancar
3 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
½ çay bardağı zeytinyağı
Kaynar su
5 adet pancar
3 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
½ çay bardağı zeytinyağı
Kaynar su
Yapılışı:
Kabukları
soyulmuş olan pancarların üzerini geçecek kadar su doldurup, yumuşayıncaya
kadar pişirin. Diğer yandan ince bulguru bir kabın içerisine alın. Pancarlar
piştikten sonra tencereden alın ve kalan suyu bulgurun üzerine döküp ağzını
kapatın.
Bulgur
şiştikten sonra biber ve domates salçası, kırmızı biber, tuz, limon suyu, nar
ekşisi ve zeytinyağını koyup güzelce karıştırın. Daha sonra küçük kareler
halinde doğranmış pancarlar ile birlikte yeşil soğan ve maydanozu da ince
ince doğrayıp kısıra ilave edin ve yeşillik ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder