9 Temmuz 2015 Perşembe

Üzümlü Kurabiye



Geçen gün arkadaşıma giderken yaptığım bu kurabiyeyi herkes çok beğendi.  Bu tarif de tam olarak pastanelerde ve simitçilerde satılan kurabiye kıvamında oluyor. Çok uzun süre de saklanabilen bu kurabiyeyi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. İnanın çok beğeneceksiniz.

Malzemeler:
500 gr un
150 gr pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (1 adet sarı üzerine sürülecek)
250 gr margarin
100 gr üzüm

Yapılışı:
Öncelikle tüm kuru malzemeyi (un, pudra şekeri ve kabartma tozu) eleyerek karıştırın. Oda sıcaklığındaki margarin ve yumurtayı mikser ile çırpın. Aynı mayonez kıvamına gelmesi gerekiyor. Daha sonra kuru malzemeleri ilave edin. Önce mikser ile karıştırıp toparlayın, ardından mikseri çıkarıp üzümü ilave edin ve elinizle hemen toparlayın.


Ardından istediğiniz bir şekilde (ister yuvarlak isterseniz oval) şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerini bıçak ile şekillendirin ve yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder