2 Temmuz 2015 Perşembe

Fırında Ispanaklı Erişte


Erişteyi böyle lezzetli yediniz mi bilmiyorum ama tadı benim hala damağımda. Sebzeli ve tavuk etli bu erişte yiyenler vazgeçemeyecek. Bu güzel erişte tarifini İnci ablamdan almıştım. Tarif için çok teşekkür ediyorum miniğim. :) Afiyet olsun.
Malzemeler:
Erişte için:
1/2 kg erişte
1 lt su
Tuz
İç mazleme için:
250 gr ıspanak
200 gr mantar
3 adet tavuk baget
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Muskat
Tuz ve karabiber
200 gr kaşar
Yapılışı:
Öncelikle erişteyi haşlamak için su ve tuz kaynatılır. Kaynayan suya erişte boşaltılır ve iyice haşlanır. Piştikten sonra suyu süzülerek bekletilir. Başka bir tava içersinde yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Bagetler kemiklerinden ayrılarak iri parçalar halinde doğranır ve soğanın içersine ilave edilir. 
 
Tavuk pişerken yıkanıp dörde bölünen mantarlar ilave edilir. Hafif suyunu bıraktıktan sonra da ayıklanıp yıkanmış olan ıspanağın yanlızca yaprakları iri bir şekilde doğranıp tavaya ilave edilir.
Tuz ve karabiber ilave edilerek ıspanaklar pişene kadar kavrulur ve ocaktan alınır. Bir başka tencere içerinde  tereyağı eritilir ve un kavrulur. Ardından süt ilave edilerek muhallebi kıvamına getirilir. Tuz ve muskat ile birlikte çok az da karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Bir fırın kabının içi hafif sıvı yağ ile yağlanarak eriştenin yarısı dökülür.
 
Daha sonra ıspanaklı karışım ilave edilir. Onun üzerine kalan erişte ilave edilir.
 
Hazırlanan beşemal sos dökülüp, kaşar rendelenerek önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder