Pirinç pilavını bu sefer de havuç ile denedim. Rengi ve tadı çok güzel oldu. Görüntü de çok şık oldu. Farklı tatları sevenlere tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su veya et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Pirinci sıcak su ve tuz ile ıslatıp bekletin. Yaklaşık 1 saat sonra pirincin rengi matlaşınca bol su ile yıkayıp süzün. Yayvan tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyup eritin. Havucu rendeleyip kavurun. Daha sonra yıkanmış olan pirinci ilave edip bir müddette pirinçle birlikte kavurmaya devam edin.

Tuzunu ve ölçülü suyunu ekleyip karıştırın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine havlu kağıt koyup kapağını kapatın demlendikten sonra tane tane sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder