Akşam yemek olmadığında hemen hazırlayabileceğiniz bu lezzetli yemeği hazırlamak için mutlaka kasabınıza gidip istediğiniz miktarda biftek almanız gerekiyor. Daha sonra yapmanız gerekenler hemen aşağıda tariflenmiş durumda. Salata ile birlikte size mükemmel bir akşam yemeği çıkmış oldu. Hepinize afiyet olsun ve kolay gelsin.
Malzemeler:
Makarna için:
1 paket yumurtalı uzun erişte
2,5 lt su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Biftek için:
3 parça biftek
6 adet orta boy patates
Tuz, toz kırmızı biber, kararbiber
Taze kekik
Zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle makarnayı hazırlamak için bir tencereye suyu doldurup içersine tuz ve zeytinyağını ilave edip kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra içersine erişteleri kırmadan bütün olarak poşetten çıkartıp tencerenin tam ortasında bırakın. Erişte haşlandıkça yavaş yavaş tencereye yayılacaktır. Ara sıra karıştırarak 15 dk. kadar haşlayın. Daha sonra makarnanın suyunu süzün. Tencereye tereyağını koyup eritin ve makarnayı koyup, karıştırın.
Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın. Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün. Bir karıştırma kabına alıp üzerine, tuz, kekik, toz kırmızı biber ve çok az zeytinyağı dökerek karıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Etleri de tuz, karabiber ve taze kekik ile harmanlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Etlerin üzerine 1'er kaşık zeytinyağı gezdirip, patatesleri de fırın tepsisine yerleştin. 175 ºC fırında patatesler ve etler pişinceye kadar fırınlayın.
Son olarak erişte makarna ve bifteğinizi sıcak sıcak garnitür ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun. :)
Not: Nedense Türk milleti olarak et yemeklerinin yanında hep ayran içeriz. Ancak bu alışkanlığımızın yanlış olduğunu, aksine et yemekleri ile birlikte portakal suyu tüketmemiz gerektiğini biliyormuydunuz? Etlerin özellikle iyi kaliteli protein kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, demir, B12 vitamini ve çinko içerdiği için insan beslenmesinde önemli yer tuttuğunu söylüyor. Kırmızı et, portakal suyu gibi C vitamini yönünden zengin içecekler ile birlikte tüketildiğinde ette bulunan faydalı besin öğelerinin vücutta kullanımını artıyor. Bu nedenle uzmanlar, et tüketirken yanında bir bardak portakal suyu içilmesinin önemli olduğunu belirtiyorlar. Sizlerde bundan sonra etinizin yanında 1 bardak portakal suyu içmeyi unutmayın lütfen. Sağlıkla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder