2 Temmuz 2015 Perşembe

Fırında Sütlü Erişte


Bu tarifi damak tadına güvendiğim arkadaşım İnci C. 'den almıştım. Farklı ve değişik bir tarif olduğu için hemen yaptım. Ancak bir türlü kaleme alamamıştım. Nihayet sizinle paylaşmak mümkün oldu. Farklı lezzet arayanlar ve pratik yemek isteyenler için bire bir tarif. Akşamdan hazırlayıp, ertesi gün pişirin ve afiyetle yiyin. 

Malzemeler:
1 kase erişte makarna
2-3 su bardağı süt
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
250 gr beyaz peynir
Yapılışı:
Bir kase içerisinde süt, yumurta ve sıvıyağ blender ile çırpılır. Daha sonra erişte içine atılır. Sütün miktarı eriştenin üzerini geçecek kadar olacak. Daha sonra peynir de (evde bulunan karışık peynir çeşitleri de katılabilir) parçalanarak ilave edilir ve karıştırılır.  Mümkümse bu karışımı 1 gece veya 3-4 saat kadar bekletin. Bu süre içerisinde erişte sütü içine çekecek ve yumuşayacaktır.
 
Daha sonra sıvı yağ ile yağlanmış fırın kabına sütlü karışım boşaltılır. Önceden ısıtılmış 185 ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Dilimleyerek sıcakken servis yapın. Erişte olduğu için kestikten sonra çok düzgün olarak çıkmıyor. Kaşık yardımıyla servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder