2 Temmuz 2015 Perşembe

Sütlü Hurma Tatlısı


 
Ramazan ayında aldığımız hurmalar kurumadan bir tatlı yapmak istedim. Sütlü hurma tatlısını denemek istedim. Çok hafif bir ve bir o kadar da şifa dolu bir tatlı oldu. İçerisinde şeker de olmadığı için özellikle şeker hastaları için biçilmez bir tatlı olduğunu düşünüyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Afiyet ve sağlıkla yemeniz dileğiyle. :) 
Malzemeler:
1 lt süt
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
400 gr hurma
1 kase ceviz
Tarçın
Yapılışı:
Yıkanıp çekirdekleri çıkarılan hurmalar (Hurmanız çok kuru ise bir müddet suda bekletilmesi gerekiyor.) robotta veya karıştırıcıya sütün yarısı ilave edilerek karıştırılır. Yüksek devirde püre haline getirilir ve kalan süt ilave edildikten sonra nişasta ve pirinç unu da katılarak ocağa alınır. 

 
Devamlı karıştırılarak muhallebi kıvama getirilir. Daha sonra dilerseniz kase kase , dilerseniz tek bir kase içerisinde üzerine dövülmüş ceviz, hurma taneleri ve tarçın ile süslenir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Not: Ben muhallebiyi şekilli bir kaba koyup, daha sonra ters çevirmiştim. Ancak bir müddet sonra yayılmaya başladı ve kesilerek servis yapılacak bir kıvamda olmadığından servisi kaşık ile yapmak zorunda kaldım. Sizler kaselere bölüştürerek süslerseniz, hem servis yaparken, hem de yerken kolaylık olur. İçerisinde şeker olmadığı için rahatlıkla yiyebileceğiniz şifa dolu bir tatlı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder