Görsel olarak ilk bakışta alkış alan, tadı ise bir o kadar güzel olan bu tarifi günüm için denedim. Herkes tarafından çok beğenilen bu rulo salatayı sizlerde çok beğeneceksiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Hamuru için:
1/2 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Az miktarda tuz ve karabiber
İçi için:
1 kase süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak ve tuz
2 adet kapya biber
Yapılışı:
Öncelikle ıspanak temizlenip, güzelce yıkanır. Daha sonra 1 su bardağı su ile haşlanır. Yapraklar yumuşadıktan sonra dibinde kalan suyu dökülüp püre haline getirilir. Ispanak soğuması için bekletilir. Diğer bir tavada kuru soğan küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur. Ispanağa ilave edilir. Un, kararbiber ve tuzu da ilave edildikten sonra yumurtaların sarı ve akları ayrılır. Sarıları ıspanaklı karışıma ilave edilip karıştırılır. Akları ise kar haline gelene kadar mikser ile çırpılır. Son olarak yumurta akı yavaş yavaş ıspanaklı karışıma ilave edilir. Bu aşamada hızlı karıştırmamaya özen gösterilmelidir. Yavaş hareketlerle yumurta akları hamura yedirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur yayılır. 175 ºC önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için 15 – 20 dk sonra fırını açıp parmağınızla üzerine bastırın eğer süngerimsi bir yapıya kavuşmuşsa pişmiş demektir. Fırından çıkarttıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip kağıdıyla birlikte rulo haline sarın ve üzerine nemli bir bez kapatın. Bu arada süzme yoğurda sarımsak ilave edip yoğun kıvamlı bir krema gibi hazırlayın.
Kapya biberleri közleyip, temizleyin ve küp küp doğrayın. Ispanaklı ruloyu ayıp içine süzme yoğurdu sürün ve kapya biberleri yayın. Yine dikkatli bir şekilde ruloyu yağlı kağıdın yardımıyla tekrar kıvırın. Ispanaklı ruloyu buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce dilim dilim yapın ve tabağa dizin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder