Malzemeler:
500 gr kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
250 gr tereyağı veya margarin
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yapılışı:
Kadayıfı yapmadan önce şerbet için ölçülü süt, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Diğer tarafta tel kadayıfı bir kabın içerisinde birbirinde ayırarak ellerinizle açın. Yalnız fazla koparmayın. Çünkü şekil verirken zorlanabilirsiniz. Tereyağını tavada eritip kadayıfın üzerine dökün ve her tarafına nazikçe yedirin. Daha sonra kadayıfı eline alıp uzunca şekil verin ve ceviz içini koyup sıkıca yaprak sarar gibi sarın. Tepsiye yağlamadan yerleştirin. Tüm kadayıflar bitene kadar bu işlemi yapın ve tepsiyi sık sık doldurun.
Önceden ısıtılmış 185 ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Daha sonra soğuk şerbeti döküp tüm kadayıfların şerbeti çekmesini bekleyin. Ceviz ile süsleyip servis yapın. Dilerseniz üzerine biraz soğuk süt ilave edebilirsiniz. Az tatlı sevenler için daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder