Malzemeler:
2 su bardağı un
2 su bardağı un
2 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı kadar ılık su
Kızartma için :
Isıya dayanıklı yağ
Yapılışı:
Küçük bir kabın içerisine un elenir ve ortası havuz gibi açılır. Unun üzerine tuz ve karbonat serpiştirilir. Daha sonra sırasıyla yumurta , yoğurt ve zeytinyağı konularak ılık su yardımıyla elinize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur hazırlanır.
Küçük bir kabın içerisine un elenir ve ortası havuz gibi açılır. Unun üzerine tuz ve karbonat serpiştirilir. Daha sonra sırasıyla yumurta , yoğurt ve zeytinyağı konularak ılık su yardımıyla elinize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur hazırlanır.
5-10 dk dinlendirildikten sonra tezgah üzeri unlanarak hamur 0.5 mm kalınlığında açılır. (Çok ince açmamaya özen gösterirseniz iyi olur aksi takdirde daha az kabarır.) Daha sonra dilerseniz bardak veya kalıp ile dilerseniz kare kare kesip kızgın yağ içerisine dikkatlice atılarak kızartılır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder