Hafta sonu yaptığım bu güzel omleti çok değişik şekillerde yapıyorum. Sizlerde yapmak isterseniz diye paylaşıyorum. Değişik bir kahvaltı için iyi bir tarif denemenizi tavsiye ederim. Çünkü çok kolay ve lezzetli. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet patates
2 adet yumurta
1 kalın dilim kaşar
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
Patates soyulup, yıkanır ve küp küp doğranır. Daha sonra sıvı yağ ile tavada kısık ateşte kavrulur. Patates pişmesine yakın tereyağı da atılıp eritilir. Yumurtalar küçük bir kasede kırpılır ve tuz ile birlikte çırpılır.
Pişen patatesin üzerine dökülür. Altı piştikten sonra diğer tarafı çevrilir ve üzerine kaşar rendelenir. Kaşarlar eridikten sonra tavadan alınır ve yeşillik ve domates ile birlikte sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder