Şekerpare
deyince hep rahmetli canım babam aklıma gelir. Çok severdi şekerpareyi, adına da
parmak bastı tatlısı derdi. Nur içinde yatsın canım babam; senin için, ruhun için
bu bayram parmak bastı tatlısı yaptım. Dilerim ağzında bulunmuştur. Şimdi
sizlere bu güzel şekerpare tarifini vermek istiyorum. Dilerim sizlerde çok
beğenirsiniz.
Malzemeler :
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra
şekeri
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta (1 adet sarı üstüne
sürülecek)
1 paket kabartma tozu
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Üzeri için :
1 su bardağı fındık içi
Üzeri için :
1 su bardağı fındık içi
Yapılışı :
Şeker
ve su şerbet yapmak için bir kaba alınır. Kaynayıp hafif kıvam aldıktan sonra limon
suyu ilave edilip, 1-2 taşım sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Diğer
yandan oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, yumurta (1 adet sarı üzerine
sürmek için ayrılacak), irmik karıştırılır. Son olarak un ile kabartma tozu
ilave edilir.
Hamur toparlandıktan sonra cevizden biraz büyük parçalar halinde avuç
içerisinde yuvarlanır ve parmağınızın ucu ile ortasına oyuk açılır. Tüm
hamurlar bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Dilerseniz bu oyuk
kısımlara birer adet fındık yerleştirilir.
180 C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet
ve tatlı ılık olarak buluşturulur. Tüm şerbet çekip şekerpareler yumuşadıktan sonra
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder