Sizlere bugüne kadar verdiğim tüm tariflerimde, her zaman kolay yapılabilir olanları seçmeye çalıştım. İşte yine onlardan birini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hem çok pratik, hemde çok lezzetli olan bu pastayı sizlerde denemek isterseniz hiç kaçırmayın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 paket kedidili bisküvi
1 kavanoz komposto şeftalisi
(tarif kışlık hazırlıklar bölümünde mevcuttur.)
Muhallebi için:
750 ml. süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı şeker
400 gr labne
Yapılışı :
Öncelikle muhallebi malzemesi için un, nişasta, yumurta sarıları ve şeker bir tencereye konur ve süt azar azar ilave edilerek karıştırılır. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp, soğuması beklenir. Daha sonra labne peyniri ilave edilir ve mikser ile hiç pürüz kalmayacak şekilde karıştırılır. Diğer yanda kedidili bisküvi kare borcama dizilir.
Şeftali kompostosunun suyu kedidili bisküvilerinin üzerine dökülür. Ardından soğumuş olan muhallebi bisküvilerin üzerine yayılır. Komposto şeftaliler de dilim dili yapılıp muhallebinin üzerine konur. Üzerine stres kapatılarak buzdolabında soğuması sağlanır. Servis yapmadan önce dilimlenir ve servis yapılır.
Not: Şayet komposto yoksa bunun yerine başka meyve de (örn. çilek, karadut, böğürtlen) kullanabilirsiniz. Bisküvileri ıslatmak için de süt kullanabilirsiniz.
Super diii gercekten eline saglik aylanin mutfak sirlariii
YanıtlaSil