Eşimin en çok sevdiği tatlıların başında
yer alan ve uzun zamandır yemek istediği künefeyi sürpriz olarak evde denemek
istedim. İnanın o kadar güzel oldu ki, iftarda çorbanın yerini aldı
diyebilirim. Sizlerde künefeyi seviyorsanız tarifimi mutlaka deneyin. Pişman
olmazsınız.
Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
125 gr tuzsuz tereyağı
100 gr künefe peyniri veya dil peyniri
Şerbeti İçin:
2 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı su
2 damla limon suyu
Süslemek İçin:
Toz antep fıstığı
Yapılışı:
Yapılışı:
Şerbeti için sos tenceresine toz şekeri ve suyu koyup kaynatın.
5 dk. kaynadıktan sonra limon suyunu koyup, soğuması için bekletin. Tereyağını
tavada eritip, kadayıfın üzerine gezdirin ve
kadayıfların her tarafı yağlanana kadar elde ovalayın. Orta boy tabanı yapışmayan
bir tavaya kadayıfın yarısını koyup, önce elinizle daha sonra bir bardağın
tabanı ile iyice sıkıştırın. Daha sonra künefe peynirini eşit miktarlarda kesip
üzerine döşeyin.
Kalan kadayıfı da üzerine yerleştirip, yine aynı şekilde iyice
bastırarak sıkıştırın. Kısık ateşte ağır ağır tavayı çevirerek kızartın. Bir
tabak yarımıyla tavadaki künefeyi çevirin ve diğer tarafının pişmesini
sağlayın. Tam olarak kızardıktan sonra, sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti
dökün. Üzerine toz antep fıstığı serpin ve dilerseniz kaymak ile servis yapın. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder