9 Haziran 2016 Perşembe

Künefe

 
Eşimin en çok sevdiği tatlıların başında yer alan ve uzun zamandır yemek istediği künefeyi sürpriz olarak evde denemek istedim. İnanın o kadar güzel oldu ki, iftarda çorbanın yerini aldı diyebilirim. Sizlerde künefeyi seviyorsanız tarifimi mutlaka deneyin. Pişman olmazsınız.  
Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
125 gr tuzsuz tereyağı
100 gr künefe peyniri veya dil peyniri
Şerbeti İçin:
 2 çay bardağı toz şeker,
 2 çay bardağı su
2 damla limon suyu

Süslemek İçin:
 Toz antep fıstığı

Yapılışı:
Şerbeti için sos tenceresine toz şekeri ve suyu koyup kaynatın. 5 dk. kaynadıktan sonra limon suyunu koyup, soğuması için bekletin. Tereyağını tavada eritip, kadayıfın üzerine gezdirin ve  kadayıfların her tarafı yağlanana kadar elde ovalayın. Orta boy tabanı yapışmayan bir tavaya kadayıfın yarısını koyup, önce elinizle daha sonra bir bardağın tabanı ile iyice sıkıştırın. Daha sonra künefe peynirini eşit miktarlarda kesip üzerine döşeyin.
 
Kalan kadayıfı da üzerine yerleştirip, yine aynı şekilde iyice bastırarak sıkıştırın. Kısık ateşte ağır ağır tavayı çevirerek kızartın. Bir tabak yarımıyla tavadaki künefeyi çevirin ve diğer tarafının pişmesini sağlayın. Tam olarak kızardıktan sonra, sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine toz antep fıstığı serpin ve dilerseniz kaymak ile servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder