2 Temmuz 2015 Perşembe

Un Helvası

Un helvası yapımı kolay ama bazı püf noktaları olan bir tatlıdır. Herkesin evinde bulunan malzemelerle çabucak yapabileceği un helvasını bir de benim tarifimle denemeye ne dersiniz? Umarım çok beğenirsiniz. Kolay gelsin ve afiyet olsun.:)
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker (+ 1 yemek kaşığı da demlemek için)
1 su bardağından 1 parmak eksik su
Yapılışı:
Tereyağı eritilir ve sıvı yağ ilave edilir. Ardından un katılarak, esmer bir renk alana kadar kavurmaya devam edilir. Unu her çevirmede ezerek kavurmaya devam edilir. Aksi halde topaklaşma meydana gelebilir. Daha sonra ocaktan alınarak bir müddet tencerenin sıcaklığı geçene kadar kavurma işlemine devam edilir. 


 
Şeker ilave edilir ve kavrulan una iyice yedirilir. Son olarak suyu da konularak çok hızlı bir şekilde karıştırılır. Un çok çabuk suyu çekeceğinden suyu hemen çekecektir. Daha sonra ocağa tekrar konup suyunu çekene ve yumuşak bir hale gelene kadar kavurmaya devam edilir.  Ocaktan alındıktan sonra 1 yemek kaşığı toz şeker demlenmesi için helvanın üzerine serpilir ve karıştırılıp üzerine bir havlu kağıt örtülüp demlenmeye bırakılır. 10 dk. demlendikten sonra iki yemek kaşığı arasında şekil vererek servis tabağına yerleştirilir. Dilerseniz tarçın veya ceviz ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder