Un helvası yapımı kolay ama bazı püf noktaları olan bir tatlıdır. Herkesin evinde bulunan malzemelerle çabucak yapabileceği un helvasını bir de benim tarifimle denemeye ne dersiniz? Umarım çok beğenirsiniz. Kolay gelsin ve afiyet olsun.:)
Malzemeler:
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker (+ 1 yemek kaşığı da demlemek için)
1 su bardağından 1 parmak eksik su
Yapılışı:
Tereyağı eritilir ve sıvı yağ ilave edilir. Ardından un katılarak, esmer bir renk alana kadar kavurmaya devam edilir. Unu her çevirmede ezerek kavurmaya devam edilir. Aksi halde topaklaşma meydana gelebilir. Daha sonra ocaktan alınarak bir müddet tencerenin sıcaklığı geçene kadar kavurma işlemine devam edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder