Çok uzun zamandır sosyal paylaşım sitelerinde gördüğüm ve denemek istediğim karışımı nihayet yaptım. Çok da güzel oldu. Geç olmadan sizlerde alıp yapmanız için paylaşıyorum. Yapımıda bir o kadar kolay. Sağlıklı günlerde hep birlikte olmak dileğiyle...
Malzemeler:
1 adet orta boy kavanoz
1 limon büyüklüğünde taze zencefil
1 adet limon
Yeteri kadar bal
Yapılışı:
Zencefilin kabukları incecik soyulup, çok ince olarak tam ay şeklinde dilimleyin. Limonu da yıkadıktan sonra kabuğu ile birlikte aynı şekilde dilimleyin. Daha sonra bir sıra zencefil bir sıra limon olacak şekilde kavonoza dizin.
Daha sonra bu karışımdan isterseniz sıcak isterseniz soğuk su veya sodaya bir yemek kaşığı koyun ve karıştırıp için. Bu karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.
Sonbaharla birlikte düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek , boğaz ağrısını gidermek ve gripten korunmak için birer bir geliyor. Ayrıca öksürüğünüzde varsa bunu da kesmek için biçilmiş bir kaftan. Hazırlayacağınız bu şurubu soğuk algınlığına yakalanmadan önce ailece günde bir fincan çay gibi tüketmeniz sizi hem koruyacak hemde bağışıklığınızı arttıracak bir içecek. Sağlıklı kalmanız dileğiyle...
dolapta sıcak soğuk hazır içecek. hele uzun süre dayanması ayrı avantaj.
YanıtlaSil