Bu sıcakta da nereden çıkardınız bu balığı demeyin lütfen. Geçen gün alışveriş yaparken gördüğüm ve dayanamayıp aldığım bu taze alabalık balıklar bir lezzetliydi anlatamam. Yanına yaptığım salata ile de çok lezzetli bir akşam yemeği yedik. Tavsiye ederim.
2 adet alabalık
1/2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Balığı alırken, balıkçıdan temizlemesini ve kılcığının çıkarılmasını isteyin. Eve getirdiğinizde bir kez daha yıkayıp, suyunun süzülmesini bekleyin veya bir peçete yardımıyla fazla suyu alın. Daha sonra her iki yönünü de tuzlayın. Mısır ununa da bir miktar tuz karıştırıp balığı unlayın.
Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Yağ tam olarak ısındıktan sonra balıkları tavaya koyun. Her iki yönü de kızardıktan sonra fazla yağını alması için peçete serilmiş bir tabağa alın. Yanına güzel bir yeşillik salata ile sıcak sıcak afiyetle yiyin.
Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Yağ tam olarak ısındıktan sonra balıkları tavaya koyun. Her iki yönü de kızardıktan sonra fazla yağını alması için peçete serilmiş bir tabağa alın. Yanına güzel bir yeşillik salata ile sıcak sıcak afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder