27 Ağustos 2015 Perşembe

Kışlık Menemen


Geçen gün bir takipçim bana kışlık hazırlılar yapmıyor musunuz diye yazmıştı. Aslında yapıyorum ama işlerimin yoğunluğu sebebiyle sizlere yazıp paylaşma fırsatı bulamadım. Ama çok çabuk bir şekilde tümünü paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Bugün size ilk olarak kışlık menemen tarifi ile merhaba demek istiyorum. Biraz zahmetli gibi görünse de sizlerde yapın ve kışın sağlıkla afiyetle yiyin. 
Malzemeler :
5 kg domates
½ kg sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
7 adet ½ kg’lık konserve kavanozu ve yeni kapak
Yapılışı :
Biberi ve domatesleri bol su ile iyice yıkayıp sularının süzülmesini sağlayın. Biberleri küçük küçük doğrayıp sıvı yağda renkleri dönene kadar kavurun. Domatesleri dilerseniz robottan geçirin, dilerseniz küp küp doğrayıp biberlerin üzerine ilave edin. Tuz ilavesi ile domatesler iyice yumuşayana kadar kaynatın. 
Bu arada kavanozları ve kapaklarını da kaynatıp kurulayın. Tamamen steril olduktan sonra kaynayan menemeni kapatıp, kavanozlara doldurun. Kapaklarını çok sıkı olacak şekilde kapatıp kavanozları ters çevirin. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra serin ve güneş almayan bir yerde bekletin. Kışın afiyetle yiyin.

Not: Kışın kavanozu açtığınızda üzerinde küf vs. var ise veya kokusu mis gibi değilse asla yemeyin ve bu kavanozu dökün. Çünkü hava almış demektir. Bu haliyle tüketmek çok tehlikeli sakın ama sakın unutmayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder