Bu yaz sıcaklarında canınız tatlı çekiyorsa hemen bana kulak verin. Evinizde olan malzemelerle hemen bir irmik helvası yapıp, içine de 1 top dondurma koyun. Hem serinleyin, hemde bu güzel tatlının tadını çıkarın. Afiyet olsun. :)
Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı tozşeker (+ 1 yemek kaşığı da demlemek için)
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
İçi için:
250 gr sade dondurma
Yapılışı:
Tereyağı veya margarin eritilir. Ardından irmik ilave edilerek, esmer bir renk alana kadar kavurmaya devam edilir. Daha sonra ocaktan alınarak bir müddet tencerenin sıcaklığı geçene kadar kavurma işlemine devam edilir. Şekeri ilave edilir ve irmik ile tamamı karıştırılır. Son olarak süt ve suyu da konularak ocağa alınır ve karıştırmaya devam edilerek tüm suyunu çekene kadar ve tane tane olana kadar ocakta kavurmaya devam edilir.
Ocaktan alındıktan sonra 1 yemek kaşığı toz şeker demlanmesi için ilave edilir ve son kez karıştırılıp üzerine bir havlu kağıt örtülüp demlenmeye bırakılır. 10 dk. demlendikten sonra dilediğiniz kalıba koyup ortası açılır ve içine 1 top dondurma konur. Servis tabağına ters çevrilir ve hemen servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder