10 Ağustos 2015 Pazartesi

Tavuklu Şehriye Çorbası


Bugün sizlere herkes tarafından bilinen ve genellikle hastalandığımız zaman yaptığımız bu çorba gerçekten insana çok iyi geliyor. Sizlerde isterseniz iyi olduğunuz da isterseniz hasta olduğunuzda bir kez deneyin çok hoşunuza gideceğine eminim. Afiyet olsun. 

Malzemeler:
1 adet tavuk kalça
1 adet yumurta sarısı
½ limonun suyu
2-3 yemek kaşığı tel şehriye
1-1,5 lt  su
Tuz
Üzerine maydonoz

Yapılışı:


Öncelikle tavuk yıkanıp, temizlendikten sonra derisi ile birlikte haşlanır. Daha sonra tavuk çıkarılır ve suyun içine tel şehriye katılır. Şehriye pişerken tavuk parçalara ayrılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Şehriye piştikten sonra yumurta sarısı ile birlikte bir limonun yarısı çırpılır ve çorbadan bir kepçe bu karışıma ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra bu karışım vakit kaybetmeden kaynayan tencereye ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilerek 1-2 taşım sonra çorba ocaktan alınır. Son olarak ayıklanıp yıkanmış ve ince ince doğranmış maydanoz ile çorba servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder