Bugün sizlere herkes tarafından bilinen
ve genellikle hastalandığımız zaman yaptığımız bu çorba gerçekten insana çok
iyi geliyor. Sizlerde isterseniz iyi olduğunuz da isterseniz hasta olduğunuzda
bir kez deneyin çok hoşunuza gideceğine eminim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet tavuk kalça
1 adet yumurta sarısı
½ limonun suyu
2-3 yemek kaşığı tel şehriye
1-1,5 lt su
Tuz
Üzerine maydonoz
Yapılışı:
Öncelikle tavuk yıkanıp, temizlendikten
sonra derisi ile birlikte haşlanır. Daha sonra tavuk çıkarılır ve suyun içine
tel şehriye katılır. Şehriye pişerken tavuk parçalara ayrılır ve kaynayan
çorbaya ilave edilir. Şehriye piştikten sonra yumurta sarısı ile birlikte bir
limonun yarısı çırpılır ve çorbadan bir kepçe bu karışıma ilave edilerek
karıştırılır. Daha sonra bu karışım vakit kaybetmeden kaynayan tencereye ilave
edilir. Tuz ve karabiber ilave edilerek 1-2 taşım sonra çorba ocaktan alınır.
Son olarak ayıklanıp yıkanmış ve ince ince doğranmış maydanoz ile çorba servis
edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder