Çilek reçeli için zaman geçmiş olsa da hala pazarlarda ve marketlerde mevcut
olduğundan yapmadıysanız hemen bir reçel yapıp kışın yemek üzere ayırın derim. Hepinize
kolay gelsin. Sağlık ve mutlulukla yemeniz dileğiyle afiyet olsun. :)
Malzemeler:
1 kg çilek
1 kg toz şeker
½ limon suyu veya 1
tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
Çileklerin çiçekleri kopartılmadan birkaç su yıkanır. Önce temizleyip yıkarsanız çileklerin içine su dolmasına ve tadının gitmesine sebep olunabilir. Daha sonra çiçekler
temizlenip, genişçe bir tencereye konur. Üzerine ölçülü şeker ilave edilir. Bu
şekilde 1 gece bekletilir. Ertesi gün çileğin sulandığını göreceksiniz. Bu şekilde önce harlı, daha sonra orta ateşte
reçel kaynatılır. Reçeli ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Üzerinde köpükler
oluşacaktır ve taşabilir bu esnada sürekli takip etmekte fayda vardır.
Dilerseniz fazla köpüğü üzerinden bir tabağa alın. Ara sıra suyundan alıp
kaşıktan yavaşça dökün. İplik gibi
akıyorsa veya bir çay tabağına koyup buzdolabında soğutun, ortasından kaşıkla
bir çizgi yapın. Açtığınız çizgi yavaş yavaş kapanıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Hemen limonunu veya limon tuzunu ilave edip, bir iki taşım kaynattıktan sonra
ocaktan alın ve kavanozlara yerleştirin. Soğuduktan sonra kapatılarak serin bir
yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder