Sizlerde benim gibi şeftaliyi çok seviyorsanız o zaman şimdiden konservenizi yapıp bir kenara koyun. Kışın kar yağarken şeftalinizi dilerseniz komposto gibi için, dilerseniz tatlılarınızla birlikte ikram edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 kg
şeftali
1 su
bardağı şeker
1 kg su
3 adet 1
lt’lik konserve kavanozu ve kapağı (yeni)
Yapılışı
:
Şeftaliler
iyice yıkanır . Kabukları soyulup dilerseniz 2 ‘ye dilerseniz 4’e bölünür.
Tencereye konup üzerine su ve şeker ilave edilerek ocakta kaynatılır. ( Şeker
miktarının az olmasının sebebi şeftalinin zaten tatlı bir meyve olması ve
şekerin meyveyi bozma olasılığının yüksek olmasındandır. ) Çok fazla
kaynatmadan 5 dk sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak steril edilmiş konserve
kavanozlarına yerleştirilir.
Konserve kapakları da suda kaynatılır ve sıcak
sıcak kavanozların kapağına sıkıca kapatılır. Daha sonra kavanozlar ters çevrilerek soğuyana kadar bu şekilde
bekletilir. Daha sonra serin bir yerde bekletilir. Kışın afiyetle şeftali
yemeye devam edilir.
süper olmuş eline sağlık..
YanıtlaSil