18 Eylül 2015 Cuma

Soslu Biber Turşusu


Yaz bitip sonbahar aylarına girdiğimiz şu günler son sürat hazırlıklar da devam ediyor. Bugün de sizlere soslu biber turşusu yapımını tariflemek istedim. Kışın yemeklerin yanında çok lezzetli olarak tüketilen bu turşuyu sizlerde çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.


Malzemeler:
2 kg domates
1 kg sivri biber
3 baş sarımsak
1,5 çay bardağı kaya tuzu
1,5 çay bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı :

Tüm sebzeler güzelce yıkanıp sularının süzülmesi beklenir. Sarımsak tanelere ayrılır ve üzeri geçecek kadar suyun içine konur. (Bu işlemi 1 gün önceden yaparsanız ertesi gün kabuklarının çok rahat soyulduğunu göreceksiniz.) Kabukları temizlenir ve bekletilir. Daha sonra sivri biberler yarım parmak büyüklüğünde parçalara ayrılarak hazırlanır. 

Domatesler baş kısımları kesilerek dörde bölünür ve robottan biraz taneli kalacak şekilde geçirilir. Ardından sarımsaklar da robottan geçirilip iri parçalar haline getirilir. Robottan geçirilen domatese sarımsak, kaya tuzu, şeker, sirke ve zeytinyağı katılarak karıştırılır. Son olarak biberler de ilave edilerek dilerseniz kavonozlara, dilerseniz turşu kabına yerleştirilir. Serin ve ışık almayacak bir yerde bekletilir. 

Ara sıra içinde oluşan gazı çıkarmak için açıp, karıştırılır. Biberler turşusu olduktan sonra yemeklerinizle birlikte servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder