Yaz bitip sonbahar aylarına girdiğimiz şu günler son sürat hazırlıklar da devam ediyor. Bugün de sizlere soslu biber turşusu yapımını tariflemek istedim. Kışın yemeklerin yanında çok lezzetli olarak tüketilen bu turşuyu sizlerde çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 kg domates
1 kg
sivri biber
3 baş
sarımsak
1,5 çay
bardağı kaya tuzu
1,5 çay
bardağı üzüm sirkesi
1 yemek
kaşığı şeker
1 çay
bardağı zeytinyağı
Yapılışı
:
Tüm
sebzeler güzelce yıkanıp sularının süzülmesi beklenir. Sarımsak tanelere
ayrılır ve üzeri geçecek kadar suyun içine konur. (Bu işlemi 1 gün önceden
yaparsanız ertesi gün kabuklarının çok rahat soyulduğunu göreceksiniz.)
Kabukları temizlenir ve bekletilir. Daha sonra sivri biberler yarım parmak
büyüklüğünde parçalara ayrılarak hazırlanır.
Domatesler baş kısımları kesilerek
dörde bölünür ve robottan biraz taneli kalacak şekilde geçirilir. Ardından
sarımsaklar da robottan geçirilip iri parçalar haline getirilir. Robottan
geçirilen domatese sarımsak, kaya tuzu, şeker, sirke ve zeytinyağı katılarak
karıştırılır. Son olarak biberler de ilave edilerek dilerseniz kavonozlara, dilerseniz turşu kabına yerleştirilir.
Serin ve ışık almayacak bir yerde bekletilir.
Ara sıra içinde oluşan gazı
çıkarmak için açıp, karıştırılır. Biberler turşusu olduktan sonra yemeklerinizle
birlikte servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder