14 Eylül 2015 Pazartesi

Şeftalili Kedidili Pasta



Hafta sonu günümüz için yaptığım bu tatlı çok güzel ve hafif oldu. Hem çok pratik hemde lezzetli bu pastayı sizlerde denemek isterseniz hemen deneyin. Afiyet olsun.

Malzemeler:
2 paket kedidili bisküvi
2 adet şeftali

Muhallebi için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerinin jölesi için:
1 paket şeftalili içecek
1 lt su
2 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı :

Öncelikle muhallebi malzemesi tereyağı haricinde bir tencereye konularak koyu kıvama gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan almadan tereyağı da ilave edilip, eridikten sonra ocaktan alınır. Daha sonra mikser ile 5 dk. çırpılır. Diğer yanda kedidili bisküvi borcama dizilir. Şeftali içeceği suda eritilerek 4 su bardağı içecek bir tencereye alınır ve üzerine 2 yemek kaşığı nişasta ilave edilerek pişirilir.


Kalan şeftalili içecek bisküvilerin üzerine dökülür. Ardından soğumuş olan muhallebi bisküvilerin üzerine yayılır. Şeftalilerin kabukları soyulup dilim dilim muhallebinin üzerine dizilir. Son olarak şeftalili jöle yayılarak dolapta bekletilip, dilim dilim servis yapılır.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder