Hafta sonu günümüz için yaptığım bu tatlı çok güzel ve hafif oldu. Hem çok pratik hemde lezzetli bu pastayı sizlerde denemek isterseniz hemen deneyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 paket kedidili bisküvi
2 adet şeftali
Muhallebi
için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzerinin jölesi için:
1 paket şeftalili içecek
1 lt su
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
:
Öncelikle muhallebi malzemesi tereyağı haricinde bir tencereye konularak koyu kıvama
gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan almadan tereyağı da ilave edilip, eridikten
sonra ocaktan alınır. Daha sonra mikser ile 5 dk. çırpılır. Diğer yanda
kedidili bisküvi borcama dizilir. Şeftali içeceği suda eritilerek 4 su bardağı içecek
bir tencereye alınır ve üzerine 2 yemek kaşığı nişasta ilave edilerek
pişirilir.
Kalan şeftalili içecek
bisküvilerin üzerine dökülür. Ardından soğumuş olan muhallebi bisküvilerin
üzerine yayılır. Şeftalilerin kabukları soyulup dilim dilim muhallebinin
üzerine dizilir. Son olarak şeftalili jöle yayılarak dolapta bekletilip, dilim
dilim servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder