Makarnayı sevmeyen yoktur
herhalde. İşte tam da bu yüzden sizler için bugün bolonez soslu makarna yaptım
ve tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Umarım tarifimi beğenir ve
yorumlarınızı benimle paylaşırsınız. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket çubuk (spagetti) makarna
4 yemek kaşığı tereyağı (2 kaşık içi, 2 kaşık spagetti
için)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
200 gr.yağsız dana kıyma
2-3 adet sivri veya köy biberi
1 adet iri olgun domates
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay kaşığı karabiber ve kırmızı biber
Yeterli miktarda tuz
Üzerine için:
Kaşar veya parmesan peyniri
Yapılışı:
Geniş bir tencerede 1,5 lt su konur ve bol tuz ile kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra çubuk (spagetti) makarna kırılmadan içine atılır. Makarna suyunu çekene kadar haşlanır. Su fazla gelirse süzgeçten süzülür ve üzerine 1 bardak soğuk su atılıp süzülür.( Bu işlemi mutlaka yapın yoksa makarna yapışır.) Diğer tarafta tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı konup eritilir. İlk önce küçük küçük doğranan kuru soğan ve sarımsak kavrulur.
Geniş bir tencerede 1,5 lt su konur ve bol tuz ile kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra çubuk (spagetti) makarna kırılmadan içine atılır. Makarna suyunu çekene kadar haşlanır. Su fazla gelirse süzgeçten süzülür ve üzerine 1 bardak soğuk su atılıp süzülür.( Bu işlemi mutlaka yapın yoksa makarna yapışır.) Diğer tarafta tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı konup eritilir. İlk önce küçük küçük doğranan kuru soğan ve sarımsak kavrulur.
Daha sonra kıyma ilave edilir ve
rengi dönene kadar kavrulur. Ardından yeşil biberler, ince rendelenmiş havuç
kavrulur. Son olarak domates rendesi, salça ve baharatlar katılıp kısık ateşte
koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirilir. Başka bir tavada kalan
diğer tereyağı eritilir ve haşlanan spagettiye ilave edilir. Artık spagetti
makarna genişçe bir tabağa konur ve üzerine bolonez sos dökülür. Dilerseniz
üzerine kaşar veya parmesan peyniri rendesi ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder