Cacık yerken sarımsağın kokusundan rahatsız mı oluyorsunuz? O zaman bana kulak verin. Hepinizin bildiği cacığı bir kez de bu şekilde yapmaya ne dersiniz? Hem kokusuz, hemde lezzetli bir cacık için lütfen deneyin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet salatalık
1 baş sarımsak
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Zeytinyağı
Kekik ve tuz
Yapılışı:
Öncelikle sarımsağı
bütün haliyle yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip üzerine zeytinyağı , tuz ve kekik ilave edip fırında 10 dk . pişirin.
Salatalıkları iyice yıkayın ve baş kısmını kestikten sonra kabukları ile
birlikte rendeleyin.
Rendelediğiniz salatalığın suyunu süzüp bir kaba alın.
Diğer bir kase içerisinde süzme yoğurdu ayırdığınız salatalık suyu ile birlikte
biraz ezin. Salatalık suyu az gelirse çok az içme suyu ilave ederek koyu
kıvamlı bir yoğurt elde edin.
Ardından
salatalık rendesini atıp karıştırın. Son olarak tuz ve köz sarımsak içlerini
yoğurda ilave edip, hafif zeytinyağı gezdirip nane ile servis yapın. Afiyet
olsun. J
Not:
Sarımsakları közlendikten sonra bıçağın ucuyla tuttuğunuz zaman hemen çıkıyor
veya elinize alıp sıktığınızda da kendiliğinden çıkıyor. Sarımsak kokusuna
dayanamayanlar için süper bir lezzet tavsiye ederim. Mutlaka deneyin. Lezzetli
bir cacık oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder