Bu çorba canım annemin meşhur domatesli çorbasıdır. Biz genelde sade olarak yapmaya alışık olduğumuz yoğurt çorbasını, annem domates ilavesi ile pembe olarak yapar. Bu çorbanın lezzeti de ayrı bir güzel olur. Aklınızın bir köşesinde bulunsun ve mutlaka bu şekilde de bir kez denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 adet olgun domates
1 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Nane ve tuz
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzün
ve 1 su bardağı suda haşlayın. Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı ölçülü suyu
ilave ederek karıştırın. Koyu kıvamlı bu karışımı yarım haşlanmış olan pirincin
üzerine dökün. Olgun domatesi de rendeleyip ilave edin ve kaynayana kadar
çorbayı karıştırın. Bu arada tereyağını da çorbaya koyup karıştırmaya devam
edin.
Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın. Pirinçler tam olarak pişip kıvam
alana kadar ocaktan indirmeyin. Kıvamı çok yoğun olursa sıcak su ilavesi ile
ayarlama yapabilirsiniz. Çorba piştikten sonra servis tabağına koyup üzerine
nane ile süsleyerek sıcak sıcak tüketin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder