3 Kasım 2015 Salı

Bal Parmak Tatlısı

 

Canınız tatlı mı çekti. O zaman hemen evde olan malzemeler ile bir tatlı yapıp yemek isterseniz bana kulak verin. Tarif benden yapmak sizden kolay gelsin afiyet olsun. 

Malzemeler:

250 gr. Tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyag
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

İç malzemesi :
1 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:
1 su bardağı irmik

Şerbet için :
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/4 limon suyu

Yapılışı:
Şerbet için tencereye şekeri ve suyu alın. Kaynadıktan sonra biraz kıvam almasını bekleyin ve çeyrek limon suyu sıkarak bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp, soğuması için bekletin. Genişçe bir kapta oda sıcaklığındaki margarin, toz şeker,  2 yemek kaşığı irmik, yumurta ve sıvıyağı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip, bu arada vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, önce elinizde yuvarlayıp avuç içinde açın ve önceden hazırlanıp, karıştırılmış iç malzemesinden 1 tatlı kaşığı koyun.



Sonra parmak şeklinde şekil verip, irmiğe bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve ılık şerbeti üzerinde gezdirin. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp, şerbetin çekmesini bekleyin. Tatlıyı dilerseniz sade olarak veya toz antep fıstığı yada  hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder