Doğal domates ile yapılan çorbanın tadı bir başkadır. Kış aylarında salça ile yapılan domates çorbasını bir kez de bu şekilde denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
5 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
4-5 adet tane karabiber
2 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve su
Yapılışı:
Domates yıkandıktan sonra dörde bölünerek, maydonoz
da bütün olarak bir tencere içerisine konur. Daha sonra kuru soğan ve
sarımsak soyularak aynı şekilde ilave edilir ve tane karabiber, tuz
ve sebzelerin üzerini geçecek kadar su doldurularak kaynatılır. Hepsi iyice yumuşadıktan sonra süzgeçden geçirilerek
domates suyu elde edilir.
Başka bir yerde un sıvıyağda kavrulur
ve hafif esmerleştikten sonra domates suyu ilave edilir. Karıştırılarak
kaynaması beklenir. Şayet bu arada topaklanma olduysa blenderden
geçirilir. 5-10 dk. daha kaynatılarak ocaktan indirilir. Arzuya göre
isterseniz krema ile isterseniz kaşar rendesi veya ekmek kıtırları ile servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder