Bu soslu köftelerin tarifini İnci ablamdan almıştım. Çok lezzetli oldu. Sizlerde denemek isterseniz sakın kaçırmayın. Hafta sonu için farklı bir lezzet sizi bekliyor. Afiyet olsun.
Malzemeler:
300 gr kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi (veya 2 yemek kaşığı galeta unu)
Karabiber, kırmızı
biber, tuz, kimyon
1 su bardağı
kızartma yağı
Sosu için:
500 ml
domates rendesi
2-3 diş
sarımsak
1 kaşık
tereyağı (veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı)
Tuz, kırmızı
biber, karabiber
Yapılışı:
Köfteyi hazırlamak için kuru soğanı rendeleyin. Daha
sonra tüm malzemeleri ekleyerek köfte harcını yapın. Daha sonra buzdolabında 15-20
dk. kadar dinlendirin. Ardından küçük misket köfteler yapın. Yapmış olduğunuz
bu köfteleri kızgın yağda kızartın.
Sos için sarımsağı zeytinyağında veya
tereyağında hafif soteleyin ve hemen domates rendesini ilave edip domatesin
suyu azalana kadar pişirin. Baharatları koyduktan sonra ocaktan alıp, kızartmış
olduğunuz köftelerin üzerine gezdirerek fırında 10 dk daha pişirip sıcak olarak
servis yapın. Afiyet olsun.
En sevdiğim yemeklerden biridir. Olsa da yeseydik keşke.
YanıtlaSil