26 Kasım 2015 Perşembe

Misket Köfteli Spagetti



Hafta sonu ne yapsam derken birden aklıma bu muhteşem spagettiyi yapmak geldi. Öyle güzel oldu ki anlatamam. Mutlaka yapıp yemeniz lazım. Çocuklarınızı şaşırtmak istiyorsanız mutlaka deneyin. Gördüğünüz ilgi son derece güzel olacak. Garanti veriyorum.

Malzemeler:
Makarna için:
1 paket spagetti
2 lt su
1 çorba kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı

Köfte için:
300 gr kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi (veya 2 yemek kaşığı galeta unu)
Karabiber, kırmızı biber, tuz, kimyon
1 su bardağı kızartma yağı

Sosu için:
500 ml domates rendesi sosu
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, kırmızı biber, karabiber

Yapılışı:
Öncelikle makarnayı haşlamak için ölçülü su ve tuz tencereye konur. Kaynadıktan sonra 1 paket spagetti kaynar suda parçalanmadan yavaş yavaş tencereye yerleştirilir. Diğer tarafta köfte için kuru soğan rendelenir ve tüm malzemeler ekleyerek köfte harcı hazırlanır. Daha sonra küçük misket köfteler yapılır. Yapmış olduğunuz köfteler 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda kızartılır. Kızaran köfteler bir kaba alınır ve yine aynı tavaya sarımsaklar bütün halde atılır.
  
                                
Çok fazla yakmadan hemen domates sosu ilave edilir. Ardından salça, şeker ve sirke katılır. 1 çay bardağı kadar su ilave edilir ve sosun tama olarak pişmesi sağlanır. Ocaktan almadan önce tuz ve karabiber ilavesi ile köfteler içine atılır. 1-2 dk sonra ocaktan alınır. Bu arada suyunu çeken spagettiyi süzgeçe alıp, üzerine 1 su bardağı soğuk su dökülüp süzülür. Tencereye tereyağı koyup eritilir ve spagetti tereyağ ile karıştırılır. Genişçe bir tabağa tüm spagetti boşaltılıp, soslu köfteler spagettiye dökülür. Üzeri maydonoz ile süsleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder