4 Aralık 2015 Cuma

Elmalı Tart

 

Hafta sonu sularını kaybetmeye başlamış elmaları değerlendirmek için elmalı tart yaptım. Meğer uzun zamandır yapmadığım bu tartı, bizimkiler çok özlemiş. Çünkü çok çabuk bitti. Sizlerde çocuklarınız için yapmak isterseniz hemen tariften bir çıktı alın ve deneyin. Hem siz hem de onlar mutlu olsun. Ne dersiniz?  

Malzemeler: 

200 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
½ paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
6-7 kahve fincanı un
Elmalı harç için:
3-4 adet elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:

Bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, yoğurt, yumurta ve pudra şekeri konup karıştırılır. Daha sonra kabartma tozu ve azar azara un ilave edilerek hamur toparlanır. Üzerine şerit yapmak için hamurdan bir avuç büyüklüğünde ayrılır. 
 
Hamurun büyük parçası fırın kabının genişliğinde açılır ve yağlanmış kaba yerleştirilir. Bir kenarda hamur bu şekilde dinlendirilirken, elmaların kabukları soyulup rendelenir. Tavaya alınan elmaların üzerine şeker ve tarçın eklenerek pişirilir. 
 Soğuduktan sonra hamurun üzerine yayılır. Hamurdan ayrılan parça açılır ve ince şeritler halinde kesilir. Elmaların üzerine kafes yapılıp, önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerini kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri elenerek servis yapılır.    

1 yorum:

  1. Arkadaşım çok güzel görünüyor en çok sevdiğim tatlı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil