Mahlep kokusunu çok severim. Birde
faydalarını öğrendikten sonra her hamur
işinde kullanmaya başladım. Mahlep kan şekerinin düşürülmesinde yaygın olarak
kullanılıp, ayrıca vücuda güç ve kuvvet verici bir etki de yapmaktaymış.
Bunun yanında ağrı kesici olarak ağrının azalmasında da yardımcı
oluyormuş. Nefes darlığına da iyi geldiği bilinmekteymiş. Bunun gibi daha
birçok faydası olan bu baharatı sizlerde sıkça kullanın ve faydalanın diye işte
bir tarif daha veriyorum. Umarım çok beğenirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı mahlep
4,5 su bardağı un
Üzeri için:
Susam ve çörekotu
Yumurta akı
Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt,
sıvıyağ, şeker, tuz ve mahlep bir kabın içersinde karıştırılır. Daha sonra un
ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. Hamur
buzdolabında 30 dk. dinlendirilir.
Daha sonra hamurdan küçük parçalar kopartılıp,
tezgah üzerinde iki tane ince çubuk yapılır. İkisini birleştirip kıvırarak kendi etrafında sarılır. Önce yumurta akına
sonra susam ve çörek otuna batırılıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden
ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
tuzlu her zaman tercihim olmuştur eline sağlık
YanıtlaSil