4 Aralık 2015 Cuma

Mahlepli Simit

 

Mahlep kokusunu çok severim. Birde faydalarını  öğrendikten sonra her hamur işinde kullanmaya başladım. Mahlep kan şekerinin düşürülmesinde yaygın olarak kullanılıp, ayrıca vücuda güç ve kuvvet verici bir etki de yapmaktaymış. Bunun yanında  ağrı  kesici olarak ağrının azalmasında da yardımcı oluyormuş. Nefes darlığına da iyi geldiği bilinmekteymiş. Bunun gibi daha birçok faydası olan bu baharatı sizlerde sıkça kullanın ve faydalanın diye işte bir tarif daha veriyorum. Umarım çok beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
4,5 su bardağı un 

Üzeri için:
Susam ve çörekotu
Yumurta akı

Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, sıvıyağ, şeker, tuz ve mahlep bir kabın içersinde karıştırılır. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. Hamur buzdolabında 30 dk. dinlendirilir.
 
Daha sonra hamurdan küçük parçalar kopartılıp, tezgah üzerinde iki tane ince çubuk yapılır. İkisini birleştirip kıvırarak  kendi etrafında sarılır. Önce yumurta akına sonra susam ve çörek otuna batırılıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



1 yorum: