Gökkuşağı rengini anımsatan, rengi gibi kendi de bir o
kadar güzel olan bu saltayı her zaman yapmak isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet iri boy patates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 adet havuç
1 küçük kavanoz pancar
turşusu
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Süslemek için :
Kokteyl zeytin
Mısır konservesi
Süslemek için :
Kokteyl zeytin
Mısır konservesi
Yapılışı:
Patatesleri güzelce yıkayıp düdüklüde 10 dk. haşlayın. Salatayı yapmak
istediğiniz bir kabınıza streç film serip her tarafını kaplayın. Yeşillikleri
yıkayıp ince ince doğrayın. Patateslerin tümünü kabuklarından
soyup bekletin. Pancar turşusunun 4-5 tane dilimini ince ince doğrayıp kalıbın ilk kısmına taneli olarak koyun. Daha sonra patatesin ilk 2 tanesini alıp, bir kabın içerisinde ezin ve içine doğranmış yeşillikleri ekleyin. Tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon
suyu ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz yeşillikli püreyi, pancar tanelerinin üzerine bastırarak döşeyin. İkinci kat salata için
rendelenen havuçları, 1 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Patateslerden
2 tanesini daha ezip havuçlara ekleyin. Yine bir miktar tuz, 1 yemek kaşığı
zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek karıştırın. Elde
ettiğiniz turuncu püreyi de kalıba ikinci kat olarak bastırarak döşeyin. Son
olarak kalan pancar turşusunu dilerseniz yine ince ince doğrayıp veya robottan geçirip
kalan son 2 patatesi de ezip karıştırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek
karıştırın. Bu karışıma turşu olduğu için limon ve tuz ilavesine
gerek duyuluyorsa katılmasında fayda var. Ben atmadım. Elde ettiğiniz son salata
karışımı da kalıba döşeyip, dolapta 1 saat kadar bekletin. Servis
edeceğiniz zaman kalıbı ters çevirip zeytin ve mısır taneleri ile servis edin. Afiyet
olsun.
Ben bunu bir yılbaşı akşamı yapmıştım, hatta bir tane de komşuya yapmıştım çok beğenilmişti, hem göze hem de damağa hitabeden bir tarif, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil