24 Şubat 2016 Çarşamba

3 Renkli Patates Salatası


Gökkuşağı rengini anımsatan, rengi gibi kendi de bir o kadar güzel olan bu saltayı her zaman yapmak isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
6 adet iri boy patates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 adet havuç
1 küçük kavanoz pancar turşusu
Tuz
Limon
Zeytinyağı

Süslemek için :

Kokteyl zeytin 
Mısır konservesi

Yapılışı:
Patatesleri güzelce yıkayıp düdüklüde 10 dk. haşlayın. Salatayı yapmak istediğiniz bir kabınıza streç film serip her tarafını kaplayın.  Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayın.  Patateslerin tümünü kabuklarından soyup bekletin. Pancar turşusunun 4-5 tane dilimini ince ince doğrayıp kalıbın ilk kısmına taneli olarak koyun. Daha sonra patatesin ilk 2 tanesini alıp, bir kabın içerisinde ezin ve içine doğranmış yeşillikleri ekleyin. Tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek karıştırın.  Elde ettiğiniz yeşillikli püreyi, pancar tanelerinin üzerine bastırarak döşeyin. İkinci kat salata için rendelenen havuçları, 1 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Patateslerden 2 tanesini daha ezip havuçlara ekleyin. Yine bir miktar tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek karıştırın.  Elde ettiğiniz turuncu püreyi de kalıba ikinci kat olarak bastırarak döşeyin. Son olarak kalan pancar turşusunu dilerseniz yine ince ince doğrayıp veya robottan geçirip kalan son 2 patatesi de ezip karıştırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Bu karışıma turşu olduğu için limon ve tuz ilavesine gerek duyuluyorsa katılmasında fayda var. Ben atmadım. Elde ettiğiniz son salata karışımı da kalıba döşeyip, dolapta 1 saat kadar bekletin.  Servis edeceğiniz zaman kalıbı ters çevirip zeytin ve mısır taneleri ile servis edin. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ben bunu bir yılbaşı akşamı yapmıştım, hatta bir tane de komşuya yapmıştım çok beğenilmişti, hem göze hem de damağa hitabeden bir tarif, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil