Tülin ablamdan aldığım bu tarifi ben çok severim. Hem
bereketli hemde bir o kadar kolay bu poğaçayı sizler de çok seveceksiniz. İç
malzemesi olarak dilerseniz patatesli veya kıymalı olarak da deneyebileceğiniz
bu tarif her zaman baş ucu tarifiniz olacağına garanti veririm. Afiyetle
sağlıklı günlerde yapmanız dileğiyle.
Malzemeler:
125 gr eritilmiş margarin veya tereyağı
125 gr eritilmiş margarin veya tereyağı
1 su bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
yoğurt
1 adet
yumurta (sarısı üzerine sürülüp, akı hamura konulacak)
1 çay kaşığı
tuz
5 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
İçi için:
½ beyaz peynir
½ demet maydanoz
Yapılışı:
Margarin eritilir. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemelerle birlikte genişçe
bir kabın içerisinde karıştırılır. En son un ve kabartma tozu ilave edilerek
hamur yoğurulur. 15-20 dk buzdolabında dinlendirildikten sonra iki eşit parçaya
ayrılır.
Hamur oval şekilde uzunlamasına açılır. Orta kısmına peynir ve maydanoz karışımı konup her iki ucu birbirine birleştirilir. Birleşme kısmı fırın tepsisinin altında kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer hamurda aynı şekilde hazırlanıp, fırın tepsisinde diğerinin yanına aralık vererek konur. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam ile süslenir. Önceden ısıtılmış 190 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra dilim dilim yapılarak servis yapılır.
Hamur oval şekilde uzunlamasına açılır. Orta kısmına peynir ve maydanoz karışımı konup her iki ucu birbirine birleştirilir. Birleşme kısmı fırın tepsisinin altında kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer hamurda aynı şekilde hazırlanıp, fırın tepsisinde diğerinin yanına aralık vererek konur. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam ile süslenir. Önceden ısıtılmış 190 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra dilim dilim yapılarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder