9 Şubat 2016 Salı

Dalyan Poğaça

                                
Tülin ablamdan aldığım bu tarifi ben çok severim. Hem bereketli hemde bir o kadar kolay bu poğaçayı sizler de çok seveceksiniz. İç malzemesi olarak dilerseniz patatesli veya kıymalı olarak da deneyebileceğiniz bu tarif her zaman baş ucu tarifiniz olacağına garanti veririm. Afiyetle sağlıklı günlerde yapmanız dileğiyle.

Malzemeler:
125 gr eritilmiş margarin veya tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülüp, akı hamura konulacak)
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İçi için:
½  beyaz peynir
½ demet maydanoz

Yapılışı:
Margarin eritilir. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemelerle birlikte genişçe bir kabın içerisinde karıştırılır. En son un ve kabartma tozu ilave edilerek hamur yoğurulur. 15-20 dk buzdolabında dinlendirildikten sonra iki eşit parçaya ayrılır. 
Hamur oval şekilde uzunlamasına açılır. Orta kısmına peynir ve maydanoz karışımı konup her iki ucu birbirine birleştirilir. Birleşme kısmı fırın tepsisinin altında kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer hamurda aynı şekilde hazırlanıp, fırın tepsisinde diğerinin yanına aralık vererek konur. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam ile süslenir. Önceden ısıtılmış 190 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra dilim dilim yapılarak servis yapılır.

  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder