Kızımın en sevdiği
tatlılardan biri de havuçlu top veya diğer bir adıyla cezeryedir. Hem besleyici,
hem de çok pratik olan bu tatlıyı havuç ve tatlı seven herkes kolaylıkla
yapabilir. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı ceviz içi
4 su bardağı
rendelenmiş havuç
½ su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
20 adet potibör bisküvi
Yapılışı:
Havuçları yıkayıp, soy soy yardımıyla dışını soyun. Daha sonra
rendeleyip, bir tencereye alın. Üzerine ölçülü su ve şekeri ilave edip pişirin.
Bu arada pötibör bisküvileri kırarak robottan geçirin. Ardından cevizi de
robottan geçirip kenarda bekletin. Havuçlar püre haline gelince ocaktan alıp,
soğumasını bekleyin.
Daha sonra bisküvi ve ceviz parçalarını atıp karıştırın.
Bu karışımı hindistan cevizi serilmiş borcama bastırarak yayın. Üzerine de bolca
hindistan cevizi serpin ve buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce
dilediğiniz büyüklükte kesip servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz
bu tatlıyı ceviz büyüklüğünde toplar halinde yapıp, hindistan cevizi ile kaplayabilirsiniz.
O zaman da adına “Havuçlu Toplar” diyebilirsiniz. Tercih sizin hangisi sizin
için pratikse onu tercih edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder